KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Kotki - miau, miau

Wszystkie koty są wspaniałe, Te ogromne i te małe: Tygrys – żółty w czarne pasy, Ryś – przemierzający lasy, Wdzięczna puma, gepard szybki, żbik, ocelot, lampart gibki oraz lew – król zwierząt płowy i karakal – kot stepowy. Wszystkie sierść prześliczną mają. Całkiem miło wyglądają: ...

Prace konkursowe

W naszym przedszkolu wspieramy każde dziecko, motywujemy i zachęcamy do wzięcia udziału w konkursach. Każdy z przedszkolaków jest uzdolniony. Potrafi z wielkim zaangażowaniem brać udział w projektach, co wynika z ich naturalnej potrzeby sprawdzania swoich umiejętności. Konkursy stwarzają przestrzeń do pracy, odn...

Tłusty czwartek

Był sobie mały, tłuściutki pączek. Był okrąglutki i nie miał rączek. Z wierzchu miał piękną, chrupiącą skórkę, a w środku dziurkę na konfiturkę!...

9 luty - Dzień Pizzy

9 lutego na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy. Dzieci z gr. III przygotowały bardzo "smakowite" prace plastyczne. ...

Walentynki tuż, tuż!

„Mam serduszko, wielkie serce, spójrz jakie czerwone. Kogo kocham, kogo lubię, rzucę w jego stronę. Ciebie kocham, Ciebie lubię, Ciebie pocałuję. A czerwone dziś serduszko, wszystkim podaruję"  ...

9 luty - "Dzień bezpiecznego Internetu"

Dziś w naszym przedszkolu, każdy przedszkolak dowiedział się jak bezpiecznie korzystać z zasobów Internetu. W każdej z grup Panie przygotowały prezentację multimedialne oraz filmiki edukacyjne. Was Drodzy Rodzice zachęcamy do obejrzenia materiałów edukacyjnych w ramach kampanii „Mama, tata, tablet&r...

"Dzieci uczą rodziców"

Nasze przedszkole bierze udział w ogólnopolskiej akcji edukacyjnej "Dzieci uczą rodziców", której adresatami są przedszkolaki. Podczas comiesięcznych lekcji dzieci nabywają wiadomości z zakresu  bezpieczeństwa, ekologii, kultury i historii. Grupa III uczestniczyła już w czterech lekcjach: 1.Be...

Projekt edukacyjny "Wędrujący śmieciuszek po łódzkich przedszkolach"

Dzieci z gr. III wzięły udział w projekcie edukacyjnym "Wędrujący śmieciuszek po łódzkich przedszkolach", do którego zaprosiło nas PM Nr 90. Cel programu to przede wszystkim zwiększenie wśród przedszkolaków poziomu ekologicznej świadomości oraz zwrócenie uwagi, jak ważna w dzisiejszyc...

Bale w karnawale

Czas karnawału to czas balów i tanecznych szaleństw, którym towarzyszy muzyka i zabawa. W naszym przedszkolu bal karnawałowy odbędzie się 16 lutego. Wszystkie przedszkolaki nie mogą się doczekać, kiedy zamienią się w bohaterów znanych bajek, a w salach przedszkolnych można będzie spotkać ...

Aniołkowe granie

Nasze przedszkole po raz kolejny wzięło udział w akcji charytatywnej "Aniołkowe granie" ponieważ promujemy ideę rodzin zastępczych. Z tej okazji prosiliśmy Państwa o przyłączenia się do akcji poprzez zakup własnoręcznie robionych kartek świątecznych oraz zbiórkę artykułów spożywczych i chemii gospodarstwa...