KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Światowy Dzień Pluszowego Misia

Światowy Dzień Pluszowego Misia obchodzony jest 25 listopada od 2002 roku, dokładnie w setną rocznicę powstania maskotki. W naszym przedszkolu również odbyły się urodziny Misia. Z tej okazji dzieci brały udział w interaktywnym przedstawieniu online, którego głównym bohaterem był Teddy Eddie - wesoł...

Teatrzyk Pacuś przedstawienie pt."Wróbelek Elemelek"

Dzieci z naszego przedszkola miały możliwość obejrzeć przedstawienie teatralne pt. "Wróbelek Elemelek" wg bajek Hanny Łochockiej.  Bajka poruszała wiele problemów dziecka wchodzącego w wiek szkolny. Elemelek jest postacią, która przeżywa wiele ciekawych przygód. Aby nauczyć się pisać, i...

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

20 listopada w naszym przedszkolu obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka z UNICEF.  Data ta upamiętnia podpisanie najważniejszego dokumentu gwarantującego prawa wszystkim dzieciom – Konwencji o prawach dziecka. Dzieci ze wszystkich grup poznały swoje prawa oraz przedstawiły je w ciekawy i kolor...

Piękna Nasza Polska Cała - Tydzień Patriotyczny c.d

Dalsze zabawy organizowane w ramach Międzynarodowego Projektu Edukacyjnego "Piękna Nasza Polska Cała"...

Piękna Nasza Polska Cała - Tydzień Patriotyczny

Nasze przedszkole realizuje Międzynarodowy Projekt Edukacyjny „Piękna Nasza Polska Cała”, dzięki któremu najmłodsi wychowywani są w miłości i szacunku do ojczyzny, poznają historię państwa polskiego i symbole narodowe. Wzmacniane jest również poczucie radości i dumy z bycia Polakiem. Dzie...

Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek

Towarzyszą nam od młodzieńczych lat. Dzięki rodzicom i dziadkom pojawiają się w naszym życiu i zostają z nami na wiele lat, a czasami na zawsze. Dlatego bohaterowie z bajek są bardzo często dla wielu z nas ważni. 5 listopada w naszym przedszkolu obchodziliśmy Światowy Dzień Postaci z Bajek. To wyjątkowe święto obc...

Dzień Edukacji Narodowej

14 października to wyjątkowy dzień dla wszystkich pracowników oświaty, ponieważ w tym dniu obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej. Nasze przedszkolaki również chciały podziękować swoim ukochanym paniom i pracownikom przedszkola za trud włożony w ich wychowanie. Grupa IV z tej okazji przygotowała fa...

Pasowanie na Przedszkolaka

„Pasowanie na przedszkolaka" to pierwsza wyjątkowa uroczystość w życiu dzieci, które we wrześniu tego roku po raz pierwszy rozpoczęły swoją przygodę z przedszkolem. Dla najmłodszych było to ogromne przeżycie, ale trzymały się bardzo dzielnie. Z uśmiechami na twarzach recytowały wierszyki i śpiewały piosenk...

Wizyta Pani ze Straży Miejskiej

W naszym przedszkolu gościliśmy funkcjonariuszkę Straży Miejskiej. Celem przeprowadzonych zajęć było poszerzenie wiedzy wśród przedszkolaków na temat obowiązujących zasad bezpieczeństwa na ulicy, w przedszkolu i w domu, a także wdrażanie u dzieci obowiązku ich przestrzegania.  Funkcjonariuszka u...

Dzień Przedszkolaka

Dziś był wspaniały dzień dla każdego dziecka – świętowaliśmy Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. Czekało na Nas wiele atrakcji i wspaniałej zabawy! Bawiliśmy się przy największych przebojach dla dzieci, braliśmy udział w konkurencjach sportowych i zabawach integracyjnych. Panie z tej okazji przygotowały nam ...