Jadłospis
Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana, surówki a napoje słodzone są cukrem trzcinowym.
Poniedziałek 14.04.2025r.
Śniadanie: Herbata z cytryną, kasza manna na mleku, angielka z masłem, sałatą, serem żółtym i pomidorem.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi z mięsem i okrasą, kompot.
Podwieczorek: Herbata owocowa, bułka ze szpinakiem z masłem, wędliną, papryka, pomarańcza.
Wtorek 15.04.2025r.
Śniadanie: Kawa inka na mleku/herbata, chleb dyniowy z masłem, wędliną drobiową pomidorem.
Obiad: Barszcz ukraiński, gulasz wieprzowy z kaszą pęczak, surówka z ogórka kiszonego, kompot.
Podwieczorek: Herbata zielona, chałka z masłem i miodem, melon.
Środa 16.04.2025r.
Śniadanie: Herbata z cytryną, chleb lniany z masłem, serkiem śmietankowym, papryka.
Obiad: Zupa kalafiorowa, sznycel wieprzowy, ziemniaki zapiekane, surówka z marchewki i jabłka, kompot.
Podwieczorek: Rumianek, bułka grahamka z masłem, ser żółty z pomidorem i szczypiorkiem, mandarynki.
Czwartek 17.04.2025r.
Śniadanie: Herbata zielona, płatki kukurydziane na mleku, angielka z masłem, jajko ze szczypiorkiem.
Obiad: Zupa ziemniaczana, filet z indyka z ziemniakami, surówka z kapusty lodowej, kompot.
Podwieczorek: Herbata owocowa, chleb pszenny z masłem, wędlina z pomidorem i ogórkiem, jabłko.
Piątek 18.04.2025r.
Śniadanie: Kakao/herbata, chleb pszenny z masłem, parówki z szynki z ketchupem, mix warzyw.
Obiad: Zupa koperkowa, paluszki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną, makaron z truskawkami i śmietaną.