Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana, surówki a napoje słodzone są cukrem trzcinowym.

Poniedziałek 14.04.2025r.

Śniadanie: Herbata z cytryną, kasza manna na mleku, angielka z masłem, sałatą, serem żółtym i pomidorem.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi z mięsem i okrasą, kompot.

Podwieczorek: Herbata owocowa, bułka ze szpinakiem z masłem, wędliną, papryka, pomarańcza.

Wtorek 15.04.2025r.

Śniadanie: Kawa inka na mleku/herbata, chleb dyniowy z masłem, wędliną drobiową pomidorem.

Obiad: Barszcz ukraiński, gulasz wieprzowy z kaszą pęczak, surówka z ogórka kiszonego, kompot.

Podwieczorek: Herbata zielona, chałka z masłem i miodem, melon.

Środa 16.04.2025r.

Śniadanie: Herbata z cytryną, chleb lniany z masłem, serkiem śmietankowym, papryka.

Obiad: Zupa kalafiorowa, sznycel wieprzowy, ziemniaki zapiekane, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Podwieczorek: Rumianek, bułka grahamka z masłem, ser żółty z pomidorem i szczypiorkiem, mandarynki.

Czwartek 17.04.2025r.

Śniadanie: Herbata zielona, płatki kukurydziane na mleku, angielka z masłem, jajko ze szczypiorkiem.

Obiad: Zupa ziemniaczana, filet z indyka z ziemniakami, surówka z kapusty lodowej, kompot.

Podwieczorek: Herbata owocowa, chleb pszenny z masłem, wędlina z pomidorem i ogórkiem, jabłko.

Piątek 18.04.2025r.

Śniadanie: Kakao/herbata, chleb pszenny z masłem, parówki z szynki z ketchupem, mix warzyw.

Obiad: Zupa koperkowa, paluszki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną, makaron z truskawkami i śmietaną.