Jadłospis
Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana, surówki a napoje słodzone są cukrem trzcinowym.
Poniedziałek 31.03.2025r.
Śniadanie: Herbata z cytryną, kuleczki nesquik na mleku, chleb wiejski z masłem, ser wędzony z papryką.
Obiad: Zupa meksykańska, naleśniki z serem, kompot.
Podwieczorek: Mięta, angielka z masłem, szynka drobiowa, pomidor ze szczypiorkiem, banan.
Wtorek 01.04.2025r.
Śniadanie: Kawa inka na mleku/herbata, chleb Tygrysi z masłem, frankfurterki z ketchupem, ogórek zielony.
Obiad:Zupa chrzanowa, stek z cebulką, ziemniaki, surówka z buraka, kompot.
Podwieczorek:Herbata owocowa, kasza manna na gęsto z sosem toffi i owocami.
Środa 02.04.2025r.
Śniadanie:Herbata z cytryną, płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenny z masłem, sałatą, wędliną i pomidorem.
Obiad: Barszcz ukraiński, kartacze z mięsem, kapusta zasmażana, kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, pasta hummus ze słonecznika z pomidorami, melon.
Czwartek 03.04.2025r.
Śniadanie: Herbata z cytryną, kluski lane na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty z papryką.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, chicken pasta (penne z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym), kompot.
Podwieczorek: Herbata zielona, rollo pizzerinki (wyrób własny), jabłko.
Piątek 04.04.2025r.
Śniadanie: Kakao/herbata, bagietka z masłem, twarożkiem na słodko.
Obiad: Zupa krem z brokuł z grzanką, ryba w jajku z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, sok.
Podwieczorek: Herbata z sokiem malinowym, budyń czekoladowy z herbatnikami, gruszka.