Jadłospis
Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana, surówki a napoje słodzone są cukrem trzcinowym.
Poniedziałek 24.11.2025
Śniadanie: Herbata z cytryną, kasza manna na mleku, chleb pszenny z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jabłko.
Obiad: Barszcz biały z kiełbaską, naleśniki z serem, kompot.
Podwieczorek: Mięta, chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną, pomidor, gruszka.
Wtorek 25.11.2025
Śniadanie: Kawa inka na mleku/herbata, bułka grahamka z masłem, wędliną, pomidor, ogórek zielony, pomarańcza.
Obiad: Zupa ogórkowa, gyros z kurczaka z ryżem, bukiet warzyw, kompot.
Podwieczorek: Rumianek, chleb żurawinowy z masłem, ser żółty z papryką, melon.
Środa 26.11.2025
Śniadanie: Herbata z cytryną, płatki owsiane na mleku, chleb pszenny z masłem, twarożek z rzodkiewką, marchewka w słupkach.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
Podwieczorek: Budyń czekoladowy, herbatniki, banan.
Czwartek 27.11.2025
Śniadanie: Herbata zielona, płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, wędliną, jajkiem, pomidorem.
Obiad: Zupa krem z brokuła z grzankami, kasza gryczana z gulaszem wieprzowym, surówka z buraka, kompot.
Podwieczorek: Herbata owocowa, chleb pszenny, pasta z makreli, ogórek kiszony, kiwi.
Piątek 21.11.2025
Śniadanie: Kakao/herbata, bułka kajzerka z masłem, frankfruterki z ketchupem, mix warzyw.
Obiad: Zupa minestrone, kotlet rybny z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty, kompot.
Podwieczorek: Herbata zielona, angielka z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, jabłko.
